OVER ONS

Wie zijn wij

In 2010 begon Ronald met First-Response met het geven van diverse BHV-trainingen. Trainingen die op een leuke wijze gegeven worden, waarin je veel doet en leert, bij jou op locatie, om je klaar te stomen voor een noodsituatie. Al snel heeft Michael zich bij First-Response gevoegd om de preventie kant ook te ondervangen, het plaatsen en onderhouden van blusmaterialen. Niet lang daarna kwam ook Luke bij First-Response om Ronald en Michael te ondersteunen en zich te richten op noodverlichting. Samen zorgen wij er voor dat je kennis opdoet en hulp kan verlenen in noodsituaties tot de professionele hulpdiensten het van je over nemen.

Ronald van Kesteren

Ronald van Kesteren

Toen bij mijn toenmalige werkgever gevraagd werd om de interne veiligheidsorganisatie op te zetten (toen de wettelijke verplichting ter sprake kwam) ben ik mij gaan interesseren voor bedrijfshulpverlening. Op zich een logische stap, van 1986 tot 2016 ben ik inzetbaar geweest voor Brandweer Sassenheim. Dit leidde ertoe dat ik mijzelf sinds 2004 BHV instructeur kan noemen, en vanaf 2010 zelfs onder eigen naam. Ik heb veel ervaring in het organiseren en uitzetten van oefeningen, mede door de Brandweer waar ik ook instructeur en oefenleider voor ben geweest. Het is enorm uitdagend om elke keer weer nieuwe situaties tegen te komen en hier oefeningen voor uit te zetten.

r.vankesteren@first-response.nl
06-12885454

Michael van Kesteren

Michael van Kesteren

Sinds 2006 werk ik al bij de brandweer, ik ben begonnen bij de vrijwillige brandweer van Sassenheim. Daarna heb ik er al snel mijn beroep van kunnen maken, van 2008 t/m februari 2021 heb ik gewerkt bij de beroeps brandweer in Leiden. Toen Ronald in 2010 startte assisteerde ik Ronald met het geven van diverse trainingen, en zag dat er ook behoefte was aan blusmiddelen, noodverlichting en meer. Daarom heb ik in 2012 de keuze gemaakt om First-Response uit te breiden met de tak preventie. Zo voer ik jaarlijks onderhoud uit aan alle denkbare blusmiddelen, voer ik inspectie uit aan AED's en verbandmiddelen en lever alle overige veiligheidsproducten op het gebied van brand en BHV. Wat het werk leuk maakt zijn de vele contactmomenten met klanten en het bezoeken van verschillende bedrijven, groot en klein. En natuurlijk het belangrijkste, de (brand)veiligheid op orde houden!

m.vankesteren@first-response.nl
06-14911407

Luke van Kesteren

Luke van Kesteren

Mijn opleidingsachtergrond is technisch, ik heb aan het ROC Leiden de opleiding 'Installatietechniek' gevolgd. Na mijn opleiding ben ik als loodgieter aan de slag gegaan. Na 5 jaar ben ik hiermee gestopt om bij de brandweer te kunnen gaan werken. Inmiddels zit ik al sinds 2012 bij Brandweer Sassenheim als Manschap A en Chauffeur voertuigbediener. Het blussen van branden is het eerste waar je aan denkt bij de brandweer maar het is nog zo veel meer. Een brand voorkomen is beter dan een brand blussen, daarom vind ik het belangrijk om er voor te zorgen dat brand zo veel mogelijk kan worden voorkomen door te zorgen voor brandpreventie en goede voorlichting. Ik assisteer Ronald met het geven van trainingen in de functie oefenleider. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het plaatsen en onderhouden van noodverlichting.

l.vankesteren@first-response.nl
06-57143904

Carine van Kesteren

Carine van Kesteren

Vanaf de oprichting in 2010 ben ik al betrokken geweest bij First-Response, vanaf de zijlijn. De huisstijl heb ik destijds ontworpen, en is vanaf toen met ons meegegroeid tot waar we nu staan. Ik heb een commerciële retail achtergrond (digitale ontwerp, productspecialist, contentmanagement) maar zocht meer verdieping. Interesse in eerste hulpverlening was er altijd al, door de brandweermannen en politie in de directe familie. Toen er een plek voor een EHBO instructeur vrij kwam heb ik ook niet getwijfeld, en ben ik in de zomer van 2020 met een leer/werktraject als instructeur gestart. Daarnaast blijf ik verantwoordelijk voor de opmaak van content voor zowel de lessen als de website. Voor mij een gouden combinatie!

c.vankesteren@first-response.nl
06-26352310

F.A.Qs

Ja, het hebben van bedrijfshulpverlening binnen een bedrijf is verplicht, er dient altijd een bhv’er aanwezig te zijn. Zorg er daarom voor dat er ook tijdens vakantie en bij een afwezige (zieke) werknemer altijd een bhv’er aanwezig is. Er is geen wettelijk minimum vastgesteld, dus kijk naar het risico en bovengenoemde situaties zodat er altijd bedrijfshulpverlening kan worden geboden.

Aan de hand van een vrijblijvende en gratis risicoscan van je bedrijf bepalen wij welke specifieke risico’s bij jou aannemelijk zijn. Wij zullen aan de hand van deze risicoscan een passende training adviseren.

Tijdens een cursus EHBO leer je om eerste hulp te verlenen bij kleine letsels of noodsituaties, waarin je de tijd overbrugt totdat de hulpdiensten het van je overnemen. Als bhv’er leer je hoe te handelen bij situaties als brand (bestrijding, alarmering, ontruimen en communicatie) en ongevallen/reanimaties op de werkvloer.

Wij vinden het belangrijk dat je de risico’s leert kennen die binnen jouw bedrijf aan de orde zijn. Dit betekent niet dat je bij ons met een op maat gemaakte training duurder uit bent, het zal in de meeste gevallen juist veel voordeliger zijn. Doordat je leert te handelen in noodsituaties die binnen jouw bedrijf aannemelijk zijn kunnen we gericht middelen inzetten om het beste trainingsresultaat te bereiken. De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers, geadviseerde of gekozen lesplan en de tijdsduur die hierbij hoort. Omdat wij enkel op maat gemaakte cursussen leveren kunnen we daarom geen vaste prijzen op onze website vermelden.

Graag zelfs! Bij jou in het bedrijf zijn waarschijnlijk andere risico’s en gevaren aanwezig in vergelijking met de buurman. Wanneer je training krijgt in jouw omgeving leer je deze te herkennen en leer je sneller hoe je moet handelen in het geval van een noodsituatie. We komen graag naar jou toe. Onze huidige klanten zijn gevestigd in Sassenheim, Voorhout, Warmond, Noordwijk, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam, Wassenaar, Den Haag, Zoetermeer, Alphen a/d Rijn, Aalsmeer, Schiphol, Hoofddorp, Lisse, Nieuw-Vennep, Hillegom, Haarlem.
Mocht het niet mogelijk zijn om bij jou op locatie te trainen (door corona-maatregelen) dan beschikken we ook nog over onze trainingslocatie in Sassenheim. Het buitenparcours is het gehele jaar door toegankelijk!

Klanten aan het woord

Joost IJsselmuiden

Boeiende en leerzame training BHV! Instructeurs geven praktische informatie met een vleugje humor, de praktijkoefeningen laten je goed nadenken over de juiste handelingen in een noodsituatie.


Fam. Hauwert

BHV gedaan bij ze en pas geleden een reanimatie moeten uitvoeren. Door mijn ervaring heeft de patiënt het overleefd! Bedankt First-Response.


Ralph Rietveld

De Freek Vonken (Ha!) onder de brandveiligheid instructeurs. Wat een gezellige en enthousiaste heren. Uiteraard ook professioneel, duidelijke theorie en een aantal goede praktische praktijk opdrachten. Zeker een aanrader.